nl
0575-571616
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

  • 0

Melders.nl levert alle soorten hittemelders van verschillende fabrikanten. In onderstaande overzicht kunt u informatie terug vinden over welke hittemelder er zijn en hoe een hittemelder werkt.

Indien u meer informatie wenst te ontvangen kunt u bellen met onze klantenservice: 0575 - 571616

Hoe werkt een hittemelder?

Er zijn twee type hittemelders:

  • Thermomaximaalmelders

  • Thermodifferentiaalmelders

Thermomaximaalmelders geven een melding als de omgevingstemperatuur boven een vooraf ingestelde waarde komt. De grens ligt vaak rond 60°C omdat deze temperatuur onder normale omstandigheden niet gehaald wordt en in geval van brand al spoedig wordt overschreden.

Thermodifferentiaalmelders registreren de snelheid waarmee de temperatuur verandert. Dit wordt elektronisch gemeten en is voor de melder een indicatie om in alarm te gaan. De hittemelder maakt gebruik van een thermistor als sensor.De weerstand van de thermistor wordt geregeld door de temperatuur. De referentietemperatuur van deze sensor is ingesteld op 58 graden celsius. Wanneer de temperatie zeer snel veranderd is dit een indicatie voor de hittemelder om in werking te treden. 

Hittemelder op batterij

Veel hittemelders worden gevoed door de stroom van een 9 Volt alkaline batterij. De melders geven op het moment dat de batterijen bijna leeg zijn, regelmatig zachte piepjes. Zo wordt u gewaarschuwd dat het tijd is om de batterij te vervangen. De leversduur van een alkaline batterij is ongeveer 1 jaar.

Hittemelder 230volt netstroom

Hittemelders die op het spanningsnet aangesloten kunnen worden zijn een veilige oplossing. Deze hittemelders zijn standaard voorzien van een back-up batterij waardoor de melder bij stroomuitval gewoon blijft functioneren.

Koppelbare hittemelder

Er zijn ook hittemelders die onderling koppelbaar zijn met elkaar of met een rookmelder, dit kan bedraad en draadloos. Zodra één hittemelder geactiveerd wordt, treed dan bij alle gekoppelde melders het alarm in werking.