nl
0575-571616
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

  • 0

Het monteren van een CO-melder redt levens

Een CO-melder waarschuwt u bij verhoogde concentraties koolmonoxide. Wij hebben koolmonoxidemelders met alkaline of duurzame lithium batterij in ons assortiment. Daarnaast leveren wij ook CO-melders die aangesloten kunnen worden op 230v netstroom. Deze koolmonoxidemelders zijn tevens voorzien van een back-up batterij. Alle door ons verkochte melders zijn direct uit voorraad leverbaar. De CO-melders voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, de Europese Norm 50291 en zijn getest en veilig bevonden door de Nederlandse voedsel- en warenautoriteit en/of de Consumentenbond.CO-melder kopen?

Wilt u een CO-melder kopen? Dan kunt u bij Melders.nl kiezen uit een ruim aanbod koolmonoxidemelders van diverse A-merken. Wij leveren de beste CO-melders en beheren een grote eigen voorraad. De koolmonoxidemelders die wij aanbieden zijn gecertificeerd conform de EN50291 en voldoen aan de in Europa gestelde richtlijnen. Melders.nl levert verschillende soorten CO-melders van de betere merken. In onderstaande overzicht kunt u informatie terug vinden over welke koolmonoxidemelders er zijn en hoe een CO-melder werkt. Indien u meer informatie wenst te ontvangen kunt u bellen met onze klantenservice: 0575 - 571616

Hoe werkt een CO-melder?

Een CO-melder meet verhoogde concentraties koolmonoxide en slaat direct alarm als de grenswaarde gedurende een bepaalde periode wordt overstegen. De koolmonoxidemelder werkt zelfstandig en detecteert iedere minuut of er een verhoogde concentratie koolmonoxide aanwezig is. De snelheid waarmee een CO-melder alarm slaat, is mede afhankelijk van het totale oppervlakte en aanwezige ventilatie die in een ruimte aanwezig is.

CO-melders met alkaline of lithium batterij

U kunt kiezen tussen een CO-melder met een alkaline of duurzame lithium batterij. Een alkaline batterij gaat ongeveer 1 tot 2 jaar mee. U kunt als de batterij leeg is, gewoon een nieuwe batterij in de koolmonoxidemelder plaatsen. De CO-detectoren geven op het moment dat de batterijen bijna leeg zijn, regelmatig zachte piepjes. Zo wordt u gewaarschuwd dat het tijd is om de batterij te vervangen. Sinds enkele jaren zijn er ook duurzame CO-melders leverbaar, dit type melder is voorzien van een duurzame lithium batterij met een levensduur van 7 tot 10 jaar.

Koolmonoxidemelder netstroom 230v

Op Melders.nl kunt u ook koolmonoxidemelders bestellen die u op 230v netstroom kunt aansluiten ( geen stekker ). Dit type CO-melder is ook voorzien van een back-up batterij. Zo bent u er zeker van dat het CO-alarm ook bij stroomuitval blijft functioneren.

Plaatsen van een CO-melder 

Het is raadzaam de CO-melder op enige afstand en minimaal 2 meter van de cv-ketel of ander verbrandingstoestel te installeren. Dit voorkomt een vals alarm. Daarnaast dient een CO-melder op minimaal 1,40 meter hoogte te worden geplaatst, denk eraan om minimaal 15 cm afstand te bewaren ten opzichte van het plafond. Een koolstofmonoxidemelder mag nooit in een "dode hoek" zonder luchtstroom worden geplaatst, daarnaast dient u de melder niet laag bij de grond te monteren.

Meer informatie over koolmonoxide en koolmonoxidevergiftiging kunt u vinden op Koolmonoxide.nl.