nl
0575-571616
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

  • 0

Vluchtladder of brandladder kopen?

Bij brand heeft u maar kort te tijd om te reageren en uzelf en uw gezin in veiligheid te brengen. Indien normale vluchtroutes geblokkeerd zijn door rook en vuur kunt u alleen nog vluchten via een alternatieve route. Met behulp van een vluchtladder kunt u vanaf een verdieping veilig vluchten in een kort tijdsbestek. De brandweer raad daarom aan om op elke bewoonde etage een vluchtladder te bewaren. De door ons geleverde vluchtladders zijn gecertificeerd en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Wij leveren brandladders van de A-merken: Ajax - Kidde, ATV Safety en First Alert. Alle vluchtladders in assortiment zijn direct uit voorraad leverbaar.
Bezig met laden...
-20%
ATV vluchtladder 5 meter
ATV vluchtladder 5 meter
€ 78,95 Per stuk € 98,95 Per stuk
-21%
ATV vluchtladder 7 meter
ATV vluchtladder 7 meter
€ 99,00 Per stuk € 125,00 Per stuk
-20%
ATV vluchtladder 10 meter
ATV vluchtladder 10 meter
€ 159,00 Per stuk € 199,00 Per stuk
-19%
ATV vluchtladder 16 meter
ATV vluchtladder 16 meter
€ 219,00 Per stuk € 269,00 Per stuk
-20%
ATV vluchtladder 20 meter
ATV vluchtladder 20 meter
€ 259,00 Per stuk € 325,00 Per stuk

Veilig vluchten met een vluchtladder

De vluchtladder dient op een goed bereikbare plek in huis te worden bewaard. Ons advies is om de brandladder in de omgeving van het vluchtraam, kozijn en alternatieve vluchtroute te bewaren. Wanneer u de ladder wilt gebruiken moet het raam zo ver mogelijk te worden geopend voor dat u de brandladder gaat bevestigen. Oefen vooraf met uw gezin hoe u de vluchtladder het beste kunt gebruiken. Dit geeft bij een noodsituatie meer vertrouwen tijdens het gebruik.

Instructie voor veilig gebruik van vluchtladder

 1. Sluit alle deuren in het vertrek voordat het vluchtraam geopend wordt.  Dit voorkomt dat zuurstof de brand verder aan kan wakkeren.
2. Plaats de bevestigingshaken over het raamkozijn en hang de vluchtladder 
over de rand van de vensterbank naar buiten.
3. Trek de band los om de brandladder af te wikkelen. De traptreden zijn voorzien  afstandshouders. Deze houders zorgen ervoor dat er ruimte tussen de muur en de treden ontstaat, waardoor u steviger kunt staan.
4. Stap vervolgens voorzichtig via het raamkozijn op de vluchtladder. U dient zich stevig vast te houden aan de haken voor het optimaliseren van de stabiliteit.
5. Tijdens het afdalen dient u uw lichaam zo dicht mogelijk “tegen” de ladder aan te houden. Dit zorgt ook voor extra stabiliteit.  Daal trede voor trede af in een gecontroleerd tempo.
6. Wanneer u met het gezin vlucht, dient de ouder als eerste af te dalen. U kunt vervolgens de ladder in balans houden en uw kind begeleiden bij het afdalen.
 
De vluchtladders in ons assortiment zijn gecertificeerd en voorzien van stevige en  hittebestendige banden welke een gewicht kunnen dragen van 450 kilo. Afdalen met 2 personen tegelijk is mogelijk. Er is een
verschil tussen de maximale diepte die de haken van de vluchtladder bij het bevestigen kunnen overbruggen.
 
Maximale diepte vensterbank per merk;
 
Kidde vluchtladder > 28 cm
First Alert vluchtladder > 33 cm
ATV vluchtladder > 38 cm